ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:12
MENU CLOSE

Γλυκό σιμιγδαλάτο

07.03.2014 22:00

Θυμίζει ραβανί και σάμαλι, αλλά δεν είναι… Είναι όμως ένα γευστικότατο, ζουμερό γλυκό, το οποίο ταιριάζει να συνοδέψετε με μία μπάλα παγωτού!

Αφού ομογενοποιηθούν και φουσκώσει το μείγμα, το τοποθετείτε σε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 20’, μέχρι να ροδίσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 15’ και στη συνέχεια περιχύνετε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι, να απορροφηθεί.
Μόλις το γλυκό έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά.
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:10
Exit mobile version