ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:48
MENU CLOSE

Γίνε ΔΗΜΑΡΧΟΣ ...Μπορείς;

12.03.2014 14:07

Η ιστορία έχει καταγράψει ως έναν από τους μεγαλύτερους Ρωμαίους Αυτοκράτορες τον Αύγουστο Οκταβιανό .(63 π.χ. – 14 μ.χ ). 

Πόσοι αλήθεια από τους Δημάρχους μας έχουν συνειδητοποιήσει το βάρος του τίτλου που φέρουν, πόσοι πιστεύουν ότι ο Δήμαρχος είναι μεν ο πρώτος Πολίτης της Πόλης, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο πρώτος Υπηρέτης των συμπολιτών του ;
 
Στις μέρες μας (δυστυχώς) πολλοί έχουν τη γνώμη ότι η κατάκτηση του αξιώματος στην Τ.Α θα τους χρησιμεύσει ως ένα καλό διαβατήριο, ως ένα εφαλτήριο που θα τους ανυψώσει κοινωνικά, θα τους αποκαταστήσει επαγγελματικά, θα τους λύσει οικονομικά προβλήματα.

Προσωπικότητες όπως  ο Αντώνης Τρίτσης, ο Δημήτρης Μπέης, ο Σταύρος Μπένος κ.α. που πήραν στους ώμους τους τις Πόλεις τους, δημιούργησαν το ισχυρό Αυτοδιοικητικό Κίνημα, που ενέπνευσαν τη συμμετοχή, που ξεσήκωσαν τις τοπικές κοινωνίες, είναι απαραίτητο να ξαναβρεθούν.
 
Η Τ.Α έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα συνομιλήσουν σαν ίσοι προς ισους με την Κεντρική Διοίκηση, θα διεκδικήσουν και θα πάρουν τις ουσιαστικές αρμοδιότητες και τους ανάλογους πόρους. Η Τ.Α έχει ανάγκη από ανθρώπους που δεν αρκούνται στον μίζερο και φαύλο κύκλο της (κακής συνήθως) διαχείρισης. Ανθρώπους που με τις πρωτοβουλίες τους θα γίνουν σημεία αναφοράς, πρόσωπα «ιερά και απαραβίαστα», θα γίνουν δηλαδή ΔΗΜΑΡΧΟΙ. Μόνο τότε υπάρχει ελπίδα να δούμε τις Πόλεις μας να αποκτούν ανθρώπινο πρόσωπο, μόνο τότε υπάρχει ελπίδα να γίνουμε και εμείς πολίτες…
 
 
*Πάνος Μπόζος – Μαθηματικός.
Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος
Κηφισιάς

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:47
Exit mobile version