ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:09
MENU CLOSE

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

14.04.2014 13:51

Κλασική, αγαπημένη θαλασσινή συνταγή που μπορείτε βέβαια να κάνετε και με φρέσκο χταπόδι, αρκεί να το καθαρίσετε σωστά.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40-45΄

Υλικά

600 γρ. χταπόδι κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο
500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
3 κόκκοι μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
 
Eκτέλεση

Κόβουμε την κουκούλα του χταποδιού και τεμαχίζουμε τα πλοκάμια στα δύο.  Το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, σκεπάζουμε και μετά από 10' ελέγχουμε αν έχει αρχίσει να βγάζει τα υγρά του, οπότε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα στη μέση. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (με τα υγρά τους), τη δάφνη, το μπαχάρι και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 5'. Όταν το χταπόδι έχει μαλακώσει αρκετά το βγάζουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας.

Τα βράζουμε μαζί με τη σάλτσα για 5'. Βράζουμε το μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε πριν μαλακώσει, κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας από το νερό τους. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα με το χταπόδι, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 10'-15'. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:54
Exit mobile version