ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:53
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση κρύβει το νέο μνημόνιο δηλώνει ο Τσίπρας

26.04.2014 13:50

«Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Real News».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρεται κατά της κυβέρνησης και για το κατοχικό δάνειο, λέγοντας πως η  επίκληση του πατριωτισμού, καθόλου δεν συνάδει με τη στάση της οπισθοχώρησης και της παντελούς απόσυρσης από το μείζον εθνικό θέμα της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων, όσο και το θέμα της διαγραφής του χρέους.
 
«Αποδείχθηκε ότι το κατοχικό δάνειο ουδέποτε ετέθη από την κυβέρνηση στην κ. Μέρκελ. Το διέψευσε η ίδια η καγκελαρία. Αποδείχθηκε, επίσης, ότι ούτε το θέμα του χρέους πρόκειται να θέσουν γιατί γυρνούν αριστερά και δεξιά και λένε ότι το χρέος είναι βιώσιμο» αναφέρει.
 
«Θα επαναφέρουμε τη συζήτηση στην Ευρώπη»
 
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν, έχει στόχο να φέρει το θέμα της λιτότητας, του χρέους  στο κέντρο της συζήτησης για την Ελλάδα. Η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την ευρωβουλή, έχει στόχο να φέρει το θέμα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων στο κέντρο της συζήτησης στην Ευρώπη, τονίζει.
 
«Στόχος μας, να αυξήσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, ακόμα και πριν κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές» υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:52
Exit mobile version