ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:51
MENU CLOSE

Σπιτική μπουγάτσα Σερρών

28.04.2014 17:14

Τραγανά φύλλα, πλούσια ρευστή κρέμα, πασπαλισμένη με κανελοζάχαρη… και πανεύκολη στην παρασκευή της! Tι άλλο να θέλει κανείς από ένα γλυκό;

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ΩΡΑ
 
Υλικά
1,5 λίτρο γάλα πλήρες
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
4 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
8 φύλλα κρούστας για γλυκά
3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό,  λιωμένο για το βουτύρωμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα, για το  πασπάλισμα
 
Εκτέλεση 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τις βανιλίνες. Ταυτόχρονα, ανακατεύουμε με σύρμα με απαλές και γρήγορες κινήσεις. Όταν αρχίσει και σφίγγει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν τη βάλουμε στο ταψί.
 
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, επαναλαμβάνουμε το βουτύρωμα με τη βοήθεια ενός πινέλου και τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο κρούστας. Συνεχίζουμε έως ότου τοποθετήσουμε 4 φύλλα κρούστας στο ταψί.

Αραδιάζουμε την κρύα κρέμα πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με 4 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα, ένα – ένα.

Χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια μέχρι τον πάτο του ταψιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα, στον αέρα, στους 180οC για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.

Αφού βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version