ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:35
MENU CLOSE

Γεμιστά με κιμά

06.05.2014 16:46

Ένα από τα πιο κλασικά, αγαπημένα πιάτα της ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής ελληνικής κουζίνας εμπλουτίζεται με κιμά και γίνεται ακαταμάχητο!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
MΑΓΕΙΡΕΜΑ: 2 ΩΡΕΣ
 
Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
10 μέτριες ντομάτες
10 μέτριες πράσινες πιπεριές
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγ. ρύζι γλασέ
4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
1 φλιτζ .τσαγ.  χυμό ντομάτα ή ντοματάκικονκασέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να χρυσίσουν.

Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί του κιμά. Κατόπιν,  προσθέστε το χυμό ντομάτας.
Βάλτε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και ζάχαρη, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τον κιμά να βράσει για περίπου 25 λεπτά.

Κόψτε το καπάκι από τις ντομάτες και αδειάστε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι . Βάλτε τη μέσα σε ένα μπολ και κάντε το ίδιο με τις πιπεριές.
Στρώστε τα καλά μέσα σε ένα μεγάλο ταψί, και πασπαλίστε  λίγη ζάχαρη μέσα σε κάθε ντομάτα.

Προσθέστε το ρύζι μέσα στον κιμά, αφού προηγουμένου το έχετε πλύνει μια φορά με μπόλικο νερό.

 Γεμίστε τις ντομάτες και τις πιπεριές, βάζοντας από 2 κουταλιές στο καθένα. Μην τα παραγεμίσετε γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και οι ντομάτες θα σκάσουν).

Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες,αλατοπιπερώστε και γεμίστε όλα τα κενά που υπάρχουν στο ταψί, ανάμεσα στις ντομάτες.

Βάλτε στο μπλέντερ τη σάρκα τις ντομάτες που κρατήσατε στο μπολ, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και ρίξτε το πάνω σε όλα τα γεμιστά να πάει παντού σε όλο το ταψί.

Τέλος, περιλούστε με ελαιόλαδο τα γεμιστά και ψήστε τα σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα.
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:34
Exit mobile version