search
ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 12:04
MENU CLOSE

Απεργία πείνας από 5.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους για τις φυλακίσεις χωρίς δίκες

07.05.2014 21:00
Απεργία πείνας από 5.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους για τις φυλακίσεις χωρίς δίκες - Media

Περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας την Πέμπτη, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους τους που αρνούνται να τραφούν εδώ και 2 εβδομάδες καθώς διαμαρτύρονται για την φυλάκισή τους χωρίς δικαστική απόφαση.

 
Περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας την Πέμπτη σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους τους που αρνούνται να τραφούν εδώ και 2 εβδομάδες καθώς διαμαρτύρονται για την φυλάκισή τους χωρίς δικαστική απόφαση.

«Σχεδόν 100 κρατούμενοι αρνούνται να φάνε εδώ και δύο εβδομάδες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας των φυλακών του Ισραήλ, ο Σιβάν Βάιζμαν, διευκρινίζοντας ότι «πολλές εκατοντάδες τους ενώθηκαν με εκείνους για μια ημέρα».

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Κρατουμένων Ίσα Καράκε από την πλευρά του επιβεβαίωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Φωνή της Παλαιστίνης ότι σχεδόν το σύνολο των κρατουμένων συμμετείχε στις κινητοποιήσεις σήμερα.

«Οι κρατούμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους έως το αίτημά τους να καταργηθεί η διοικητική κράτηση ικανοποιηθεί» δήλωσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «περίπου 120 διοικητικούς κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας».

Αρκετοί από τους απεργούς πείνας μεταφέρθηκαν τιμωριτικά σε κελιά απομόνωσης.

Μία συμφωνία του 2012 με την οποία έληξαν απεργίες πείνας περισσοτέρων από 2.000 Παλαιστινίων κρατουμένων, προέβλεβε την παύση της κράτησης Παλαιστινίων σε ισραηλινές φυλακές χωρίς δίκη. Ωστόσο μέχρι τις την πρώτη Μαρτίου του 2014, 183 άτάτομα τελούσαν υπό το καθεστώς της «διοικητικής κράτησης».

To απαράδεκτο μέτρο της διοικητικής κράτησης επιτρέπει στο Ισραήλ να φυλακίζει υπόπτους χωρίς την απαγγελία κατηγοριών ή δικαστική απόφαση για μια περίοδο 6 μηνών, που μπορεί να ανανεωθεί επ΄ αόριστον, παρότι το διεθνές δίκαιο περιγράφει ρητώς ότι τέτοιες πρακτικές μπορούν να εφαρμόζονται μόνο σε «εξαιρετικές περιπτώσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 12:04