search
ΤΡΙΤΗ 25.11.2025 00:41
MENU CLOSE

Έχουμε τη χειρότερη παιδεία στην Ευρώπη…

08.05.2014 11:09
Έχουμε τη χειρότερη παιδεία στην Ευρώπη… - Media

… σύμφωνα με την έκθεση του εκδοτικού οίκου Pearson για το ίδρυμα Economist Intelligence Unit.

… σύμφωνα με την έκθεση του εκδοτικού οίκου Pearson για το ίδρυμα Economist Intelligence Unit.
 
Η έκθεση μας κατατάσσει στην 23η θέση σε ευρωπαϊκό και στην 33η σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ 39 χωρών και μίας περιοχής (Χονγκ Κονγκ).
 
Σύμφωνα με την κατάταξη, η πρωτιά στο εκπαιδευτικό σύστημα ανήκει στη Νότιο Κορέα σε παγκόσμια κλίμακα, και στη Φινλανδία σε ευρωπαϊκή. Ακολουθούν Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ.
 
Η έκθεση του Pearson, η οποία γράφτηκε από το Economist Intelligence Unit, χρησιμοποιεί ως δείκτες αξιολόγησης αμερικανικές εκπαιδευτικές μελέτες και το σχετικό πρόγραμμα του ΟΟΣΑ.
 
Ο γενικός διευθυντής της Pearson, Τζον Φάλον, η έκθεση καταδεικνύει τον ισχυρό δεσμό ανάμεσα στα βελτιωμένα επίπεδα εκπαίδευσης και στην οικονομική ανάπτυξη.
 
Οι 10 χώρες με τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο, σύμφωνα με τη μελέτη είναι:
 
1. Νότιος Κορέα
2. Ιαπωνία
3.Σιγκαπούρη
4. Χονγκ Κονγκ – Κίνα
5. Φινλανδία
6. Μ. Βρετανία
7. Καναδάς
8. Ολλανδία
9. Ιρλανδία
10. Πολωνία
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 25.11.2025 00:38