ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 18:57
MENU CLOSE

Νέες απεργίες από τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

08.05.2014 12:54

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια της χώρας στις 13 και 14 Μαΐου. Το μεσημέρι της Πέμπτης εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι διαπιστωτικές πράξεις για τη διαθεσιμότητα, γεγονός που σκόρπισε… πανικό  στις τάξεις των διοικητικών υπαλλήλων.
 

Δείτε εδώ τις διαπιστωτικές πράξεις του υπουργείου για τους υπαλλήλους του Καποδιστριακού, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, Κρήτης και Θεσσαλίας.

Συνεδρίασε η Σύνοδος Πρυτάνεων για τη διαθεσιμότητα
 
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνέντευξη Τύπου των Πρυτάνεων για το θέμα της διαθεσιμότητα, πρόβλημα για το οποίο απαιτείται άμεση λύση, όπως επίσης και για την «περαιτέρω συρρίκνωση της χρηματοδότησης και η έμπρακτη ακύρωση της συνταγματικής πρόβλεψης αυτοδιοίκησης τους . Ειδικότερα επισημαίνεται ότι δεν συμμετέχουν σε κρίσιμες αποφάσεις που τα αφορούν, όπως ο καθορισμός του αριθμού εισακτέων φοιτητών και η προστασία τους από φαινόμενα βίας και παραβατικότητας, σε αντίθεση με ότι ισχύει διεθνώς».
 
Οι Πρυτάνεις στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι: «ενώ τα Δημόσια Πανεπιστήμια κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε κατάρρευση, εγείρονται άκαιρα ζητήματα σχετικά με την ιδιωτική Ανώτατη Εκπαίδευση».

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 18:56
Exit mobile version