search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:37
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία – Ζητούν «επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση»

15.05.2024 19:42
poedin_new

Απεργούν την Πέμπτη (16/5) οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητώντας «δωρεάν δημόσια υγεία με ισότιμη πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και στην Αττική στάση εργασίας 8:00-15:00, με συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη στις 8:30 και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας είναι οι βασικές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κάθε μήνα, προσθέτει, συνταξιοδοτούνται 300 υπάλληλοι από το ΕΣΥ, χωρίς να αναπληρώνονται, ενώ 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, «απολύονται σταδιακά και εγκαθίστανται εργολάβοι που στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο Δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».

Σχετικά με τις δημόσιες δαπάνες υγείας, αυτές είναι στο 5,5% του ΑΕΠ, όταν στην Ευρώπη είναι 2 μονάδες πάνω. «Παρότι έχουμε το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα στην Ευρώπη με ιδιωτικές δαπάνες υγείας 40%, οι πολίτες καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, να αγοράζουν τις υπηρεσίες υγείας που θα έπρεπε να προσφέρονται ισότιμα, έγκαιρα και δωρεάν», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας για φωτιές στο όρος Αιγάλεω: «Πρόκειται για εγκληματική και κατ’ επανάληψη συμπεριφορά»

Ηλεία: Δικογραφία σε βάρος 15χρονου για επίθεση εναντίον 14χρονου μέσα σε σχολείο

Κατάληψη Νομικής: Για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των 28 – Αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του δικαστηρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:37