ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:36
MENU CLOSE

Ρεβιθοκεφτέδες νησιώτικοι

22.05.2014 13:08

Σε αυτή τη συνταγή τα ρεβίθια δεν χρειάζονται βράσιμο, μόνο μούλιασμα. Και ναι, είναι οι γνωστοί ρεβιθοκεφτέδες που «σαρώνουν» στις νησιώτικες ταβέρνες…

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5-6 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
 
    200 γρ. ρεβίθια
    4 ξερά κρεμμύδια
    1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
    2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
    250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    αλάτι, πιπέρι
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση  
Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αν το μείγμα προκύψει πιο σφιχτό απ’ ότι χρειάζεται,  προσθέτουμε αντίστοιχο νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τοποθετούμε το μπολ, σκεπασμένο,  στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει.
Αφού ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μία κουταλιά από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσουμε το τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφού αφαιρέσουμε την πρώτη δόση ρεβιθοκεφτέδων με τρυπητή κουτάλα, τηγανίζουμε την επόμενη δόση στο ίδιο λάδι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:35
Exit mobile version