search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:01
MENU CLOSE

Μεσογειακό λαβράκι ολόκληρο, στο φούρνο, με κάπαρη και ελιές

27.04.2024 06:25
lavraki_fournou

Ένα πανεύκολο και ελαφρύ πιάτο, με μεσογειακά αρώματα, που ετοιμάζεται με ολόκληρο λαυράκι στο φούρνο, με ντομάτα, ελιές, κάπαρη και μίγμα μπαχαρικών και βοτάνων.

Συνοδέψτε το πιάτο με ψητά ή βραστά λαχανικά, μια σαλάτα εποχής και κους κους με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Υλικά για τη Συνταγή

2 λαβράκια (800 γραμμάρια περίπου), καθαρισμένα

1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας μίγμα μεσογειακών μπαχαρικών

400 γραμμάρια ντομάτα στον τρίφτη, κονσέρβας ή σπιτική (ή αποφλοιωμένα ντοματάκια τριμμένα στο μούλτι)

30 γραμμάρια μαύρες ελιές Καλαμών

10 γραμμάρια κάπαρη

Μερικές σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

150 ml λευκό κρασί

½ λεμόνι, κομμένο στα 2

Ελαιόλαδο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε τα λαβράκια, χαράζοντας τα φιλέτα με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και από τις 2 εξωτερικές πλευρές. Κάντε ένα άνοιγμα στην κοιλιά των ψαριών και γεμίστε την κοιλότητα με τα ψιλοκομμένα βότανα, δηλαδή το βασιλικό και τον μαϊντανό. Τρίψτε το κάθε ψάρι με τη μισή κουταλιά της σούπας από το μίγμα των μεσογειακών μπαχαρικών.

2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την ντομάτα στον τρίφτη, τις ελιές, την κάππαρη, μερικές σκελίδες σκόρδο, το κρασί, λίγο ελαιόλαδο και την υπόλοιπη κουταλιά από το μιξ μπαχαρικών.

3. Αδειάστε τη σάλτσα αυτή σε ένα ταψί, προσθέστε τα ψάρια, το μισό λεμόνι κομμένο σε δύο κομμάτια, περιχύστε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, αν επιθυμείτε, και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30-40 λεπτά. Δοκιμάστε το ψήσιμο, γλιστρώντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο σημείο που είναι το κόκαλο. Θα πρέπει να γλιστράει σαν βούτυρο και να αποχωρίζεται εύκολα η σάρκα από το κόκαλο.

4. Συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα εποχής, με ψητά ή βραστά λαχανικά και κους κους, γαρνιρισμένο με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό μπανάνα – φράουλα, με μέλι και κομματάκια σοκολάτας

Βίγκαν κρακεράκια με λιαστές ντομάτες, ρίγανη και μπαχαρικά (γεύση πίτσα)

Παραδοσιακά λαδοκούλουρα με κανέλα, σε σχήμα κρίκων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48