search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:33
MENU CLOSE

Παραδοσιακά λαδοκούλουρα με κανέλα, σε σχήμα κρίκων

24.04.2024 06:20
krikoi22

Παραδοσιακά ελληνικά κουλουράκια σε σχήμα κρίκων, νηστίσιμα, που ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα με ελαιόλαδο και αρωματίζονται με κανέλα, πορτοκάλι, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο.

Μπορείτε να τα φτιάξετε στο σχήμα που επιθυμείτε και να τα στολίσετε με μερικές σταφίδες μαύρες, Κορινθιακές ή ξανθές σουλτανίνες.

Υλικά για τη Συνταγή

500 γραμμάρια (4 φλιτζάνια) αλεύρι γ.ο.χ.  + λίγο παραπάνω

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

1 τσιμπιά αλάτι

200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι παρά 1 δάκτυλο) ζάχαρη

250 ml (1 γενναιόδωρο φλιτζάνι) ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μπράντυ

50 ml ανθρακούχο νερό ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό

50 ml χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι

Μερικές σταφίδες

Εκτέλεση

1.Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις και στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

2. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε την σκόνη κανέλας, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο και 1 τσιμπιά αλάτι και ανακατέψτε πρόχειρα με έναν αυγοδάρτη ή μια σπάτουλα.

3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε με το ηλεκτρικό μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με το λάδι, το μπράντυ, το ανθρακούχο, το χυμό και το ξύσμα μέχρι να κρεμώσουν ελαφρά.

4. Προσθέστε το μίγμα της ζάχαρης, στο μπολ με τα στέρεα υλικά και ανακατέψτε με τα χέρια, μέχρι να έχετε μια λεία και απαλή ζύμη. Αφήστε την λίγα λεπτά να ξεκουραστεί και αν χρειαστεί προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας επιπλέον αλεύρι, προσέχοντας να μην σφίξει και γίνει σκληρή η ζύμη.

5. Πάρτε ένα κομματάκι ζύμης, ρολάρετέ το και πλάστε το με τα χέρια σας σε χοντρό μπαστουνάκι μήκους 10 εκατοστών. Ενώστε τις άκρες του, κλείστε το καλά σε κρίκο και συνεχίστε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη. Διακοσμήστε τον κάθε κρίκο με 2-3 σταφίδες, αν επιθυμείτε.

6. Απλώστε τα κουλουράκια στα  προετοιμασμένα ταψιά και ψήστε τα για 20 περίπου λεπτά. Γνωρίζετε ότι ψήνονται λίγο και κατά τη διαδικασία του κρυώματος μέσα στα ταψιά, οπότε μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν πολύ.

7. Αφήστε να κρυώσουν καλά και απολαύστε με τον απογευματινό καφέ ή το πρωινό σας.

Διαβάστε επίσης:

Χωριάτικη σαλάτα με κριθαράκι και λεμονένια βινεγκρέτ

Μπάρες με χουρμάδες, βρώμη και ταχίνι (χωρίς ψήσιμο)

Σουπιές με χορταρικά, βότανα και μυρωδικά της ελληνικής γης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06