search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:58
MENU CLOSE

Σουπιές με χορταρικά, βότανα και μυρωδικά της ελληνικής γης

19.04.2024 06:20
SOUPIES_SPANAKI

Μια πατροπαράδοτη ελληνική συνταγή, για τις ημέρες της νηστείας, νόστιμη και θρεπτική που συνδυάζει τις σουπιές με το σπανάκι, τα φρέσκα χόρτα, τα βότανα και τα μυρωδικά της εποχής.

Μπορείτε να το φτιάξετε με σκέτο σπανάκι ή καλύτερα με ποικιλία μυρωδικών της επιλογής σας (λάπαθα, σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες κτλ.) και να το συνοδέψετε με σπιτικό χωριάτικο ψωμί και ένα αφράτο σπυρωτό πιλάφι.

Υλικά για τη Συνταγή

500 γραμμάρια σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια (φρέσκιες ή κατεψυγμένες), στραγγισμένες και στεγνωμένες καλά

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

1 μικρό ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

300 γραμμάρια φύλλα σπανάκι baby

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένος σε λίγο ζεστό νερό

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά, πλύντε καθαρίστε και κόψτε τα μυρωδικά και τα βότανα.

2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε τις σουπιές, ανακατεύοντας, μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα, για περίπου 2-3 λεπτά.

3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

4. Βάλτε τα βότανα ή μυρωδικά της επιλογής σας, καπακώστε το σκεύος και αφήστε τα για μερικά λεπτά να γιαχνιστούν.

5. Ανοίξτε το καπάκι, σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.

6. Μόλις έχει απορροφηθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του υγρού, ρίξτε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό (περίπου ½ φλιτζάνι), αλατοπιπερώστε και χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς. Σκεπάστε το σκεύος και σιγοβράστε το φαγητό για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Μην τις παραβράσετε διότι θα χάσουν την ωραία υφή τους και θα γίνουν λάστιχο.

7. Σβήστε το φαγητό με το χυμό λεμονιού και σερβίρετέ το ζεστό, με συνοδεία χωριάτικου ζυμωτού ψωμιού και σπυρωτού ρυζιού.

Διαβάστε επίσης:

Ζέβρα κέικ σε νηστίσιμη εκδοχή

Νηστίσιμη μαγιονέζα απο ρεβίθια

Σάμαλι, το αγαπημένο γλυκό της κερκίδας, με φυτικό γιαούρτι και χυμό πορτοκαλιού (vegan)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:51