search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Νηστίσιμη μαγιονέζα απο ρεβίθια

17.04.2024 08:39
magioneza_revithia

Μια εξαιρετικά απλή συνταγή για να ετοιμάσετε νηστίσιμη (vegan) μαγιονέζα από το νερό που έχουν βράσει τα ρεβίθια (γνωστό και ως aquafaba).

Το ρεβιθόνερο είναι ένα τέλειο υποκατάστατο για το ασπράδι του αυγού και χρησιμοποιείται κατά κόρον για γλυκές και αλμυρές βίγκαν παρασκευές.

Υλικά για τη Συνταγή

70 ml ρεβιθόνερο (από κονσέρβα ή από το νερό που έχετε κρατήσει από τον βρασμό των ρεβιθιών)

140 ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά, βάλτε το νερό από τα ρεβίθια στο δοχείο του μούλτι (ή μπλέντερ) και χτυπήστε το με τη ράβδο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί και να πάρει το λευκό χρώμα που έχει το ασπράδι.

2. Αυξήστε την ταχύτητα στη μέγιστη και ξεκινήστε να προσθέτετε τμηματικά το ελαιόλαδο, μέχρι να σχηματιστεί ένα μίγμα με την παχύρρευστη υφή της μαγιονέζας.

3. Τέλος βάλτε το λεμόνι και το αλάτι, δοκιμάστε τις γεύσεις και συμπληρώστε με λίγο επιπλέον, αν χρειαστεί.

4. Διατηρήστε τη βίγκαν μαγιονέζα σε αποστειρωμένο βάζο που να κλείνει καλά, για 2-3 μέρες στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης:

Σάμαλι, το αγαπημένο γλυκό της κερκίδας, με φυτικό γιαούρτι και χυμό πορτοκαλιού (vegan)

Πατάτες τηγανητές με μανιτάρια, η λιτή καθημερινή λιχουδιά

Μπισκοτολούκουμο, το γλυκό της νιότης μας, με χειροποίητο λουκούμι φράουλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34