search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:46
MENU CLOSE

Μπισκοτολούκουμο, το γλυκό της νιότης μας, με χειροποίητο λουκούμι φράουλα

12.04.2024 06:12
MPISKOTOLOUKOUMO_SYNTAGI_new

Μια κλασική γεύση από τα παιδικά μας χρόνια, για σπιτικό τρατάρισμα, αλλά και για κέρασμα σε βάφτιση ή γάμο, με λαχταριστό λουκούμι ανάμεσα σε τραγανά μπισκότα.

Το μικρασιάτικο αυτό γλύκισμα ετοιμάζεται πανεύκολα στο σπίτι και απογειώνεται με χειροποίητο λουκούμι φράουλα.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι άμυλο (κορν φλάουρ, νισεστέ)

1 φλιτζάνι πουρέ φράουλας

Για την παρουσίαση

Λίγη αχνοζάχαρη ή ινδοκάρυδο για το τύλιγμα

Μπισκότα πτι μπερ ή άλλα απλά, της επιλογής σας

Εκτέλεση

1.Βάλτε όλα τα υλικά για το λουκούμι σε ένα κατσαρολάκι, ανακατέψτε ώστε να διαλυθεί το άμυλο και βράστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για λίγα λεπτά.

2. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα για 20 με 30 λεπτά ή και παραπάνω, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, να αποκτήσει λεία σύσταση και να είναι δύσκολο να ανακατευτεί, (να είναι σαν τσίχλα).

3. Αδειάστε το μίγμα με τη βοήθεια μια λαστιχένιας σπάτουλας, σε ένα ελαφρά λαδωμένο πυρέξ ( με άοσμο λάδι) ή καλύτερα σε επιπλέον λαδωμένη λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει καλά. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 ώρες.

4. Κόψτε το σε ροδέλες, λωρίδες ή κομμάτια όσο και τα μπισκότα που θα χρησιμοποιήσετε και τυλίξτε το γύρω – γύρω, ρολάροντάς το σε αχνοζάχαρη ή τρίμμα καρύδας, αφήνοντας ακάλυπτη την πάνω και κάτω πλευρά.

5. Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι λουκουμιού ανάμεσα σε δύο μπισκότα, πιέστε το ελαφρά να κολλήσει και είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

Συμβουλή

Φτιάξτε τα με μίνι τετράγωνα μπισκότα και αγοραστά τετράγωνα λουκούμια, χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικές γεύσεις λουκουμιών, τυλίξτε τα σε χρωματιστή τρούφα ή βουτήξτε τα μέχρι τη μέση σε σοκολάτα, για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση.

Διαβάστε επίσης:

Baba ganoush: η λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Υγιεινά μπισκότα με ταχίνι και μέλι (vegan)

Φωλιές ταλιατέλας στο φούρνο, με χορτοφαγικό ραγού, χωρίς βράσιμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42