search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:58
MENU CLOSE

Φωλιές ταλιατέλας στο φούρνο, με χορτοφαγικό ραγού, χωρίς βράσιμο

09.04.2024 06:33
Nidi-di-tagliatelle-al-forno-con-ragu-vegetariano-1

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή καθώς οι ταλιατέλες δεν χρειάζεται να βράσουν, αλλά τοποθετούνται στο σκεύος έτσι όπως είναι, ωμές. Οι ψητές φωλιές ζυμαρικών μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό μεσημεριανό γεύμα αλλά και σε ειδικές περιστάσεις π.χ. να στολίσουν έναν μπουφέ για ένα πάρτι κτλ.

Υλικά για τη Συνταγή

250 γραμμάρια ταλιατέλες σε φωλιές (από σιμιγδάλι, χωρίς αυγά)

200 γραμμάρια μοτσαρέλα, χοντροτριμμένη

50 γραμμάρια παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη

Για το ραγού

1 καρότο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 κοτσανάκι σέλινο, ψιλοκομμένο

700 ml σάλτσα ντομάτας πασάτα

50 γραμμάρια κιμά σόγιας (που έχετε βράσει για 10 λεπτά και έχετε στραγγίσει καλά ή τον έχετε ετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγο λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά) ή ζωμό

Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

1.Αρχικά καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα λαχανικά για να ετοιμάστε το ραγού λαχανικών.

2.Σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι, βάλτε λίγο ελαιόλαδο, ρίξτε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και σοτάρετέ τα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήστε με το κρασί ή ρίξτε τον ζωμό, προσθέστε τον κιμά σόγιας και αφήστε τον να σοταριστεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

3.Στη συνέχεια βάλτε την σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώστε, βάλτε λίγα φυλλαράκια βασιλικό και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αραιώστε με 2 κουτάλες βραστό νερό, εξασφαλίζοντας ότι η σάλτσα δεν θα είναι πολύ πηχτή.

4.Σε ένα πυρέξ ή ένα μέτριο ταψί βάλτε δύο κουτάλες από τη σάλτσα και απλώστε τις ομοιόμορφα στη βάση του σκεύους. Τοποθετήστε μέσα τις φωλιές ζυμαρικών, όπως είναι ωμές, τη μία δίπλα στην άλλη. Καλύψτε τις φωλιές με το υπόλοιπο ραγού, απλώστε την χοντροτριμμένη μοτσαρέλα και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.

5.Σκεπάστε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήστε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C στις αντιστάσεις (ή 180ο C στον αέρα) για 40 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να γκρατιναριστεί ελαφρά στην επιφάνεια.

Συμβουλή

Μπορείτε να εμπλουτίσετε το πιάτο με μπεσαμέλ, να ετοιμάσετε ένα διαφορετικό ραγού με άλλα λαχανικά (π.χ. με μανιτάρια ή αρακά) αλλά και να το αντικαταστήσετε με την κλασσική σάλτσα μπολονέζ.

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμα δίχρωμα γεμιστά κρουασανάκια, με γλασάρισμα και ινδοκάρυδο

Σάντουιτς με καλαμάρι, το εμβληματικό πρόχειρο πιάτο της Μαδρίτης

Νηστίσιμη σαρλότ πράσινων μήλων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42