search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 23:37
MENU CLOSE

Νηστίσιμα δίχρωμα γεμιστά κρουασανάκια, με γλασάρισμα και ινδοκάρυδο

06.04.2024 06:30
Untitled54857486

Πεντανόστιμα, γλυκά και αρωματικά κρουασανάκια, σαν των αρτοποιείων, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, με ζύμη που δεν απαιτεί πολλά υλικά και είναι απλή στην προετοιμασία της. Μπορείτε να γεμίσετε τα κρουασάν με λουκούμια, μαρμελάδα ανακατεμένη με ξηρούς καρπούς ή κομμάτια σοκολάτας υγείας, έχοντας κατά νου ότι θα πρέπει η γέμιση να είναι σταθερή, για να μην τρέξει, λερώσει τη ζύμη και χαθεί αυτό το εντυπωσιακό δίχρωμο αποτέλεσμα. Τέλος το ελαφρύ γλασάρισμα με σιρόπι και το πασπάλισμα με ινδοκάρυδο απογειώνει τη γεύση τους και τους δίνει την υγρασία που χρειάζονται, χωρίς να λιγώνουν με τη γλύκα τους.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη ζύμη

500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κατά προτίμηση για τσουρέκια, υψηλό σε πρωτεΐνη

100 ml σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο

250 ml νερό χλιαρό

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

1 φακελάκι ξερή μαγιά στιγμής

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

Λουκούμια, Μαρμελάδα ανακατεμένη με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, κομματάκια μαύρης σοκολάτας κτλ. (όχι κάτι πολύ ρευστό)

Για το σιρόπι

150 ml νερό

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, ρίξτε την ξερή μαγιά, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.

2.Σε ένα κατσαρολάκι βράστε το νερό με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να διαλυθούν, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το λάδι και το ξύσμα λεμονιού. Αφήστε το μίγμα στην άκρη, μέχρι να γίνει χλιαρό.

3.Στο μπολ με το αλεύρι κάντε μια λακκούβα στη μέση και ρίξτε το χλιαρό μίγμα των υγρών. Ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια εργασίας. Συνεχίστε το ζύμωμα για 10 λεπτά ακόμα και χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.

4.Προσθέστε τη σκόνη κακάο διαλυμένη σε 3 κουταλιές της σούπας νερό στο ένα μέρος της ζύμης. Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η σκόνη κακάο.

5.Στη συνέχεια αφήστε τα κομμάτια της ζύμης να φουσκώσουν για 1 με 1 ½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Χωρίστε το κάθε κομμάτι στα 4 και πλάστε 4 μπάλες καφέ ζύμης και άλλες 4 μπάλες λευκής ζύμης.

6.Πάρτε μια μπάλα από την καφέ ζύμη και ανοίξτε την σε δίσκο 20-22 εκατοστών. Κάντε το ίδιο με την άσπρη ζύμη, τοποθετήστε την πάνω από την καστανή και πιέστε απαλά με τον πλάστη, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.

7.Χαράξτε τη δίχρωμη ζύμη σε 8 τρίγωνα και στη βάση κάθε τριγώνου βάλτε ένα λουκούμι ή λίγη μαρμελάδα με τριμμένο καρύδι. Επαναλάβετε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη και τη γέμιση.

8.Ρολάρετε τα κρουασάν από την φαρδιά μεριά προς την στενή, λυγίστε λίγο τις άκρες τους και αραδιάστε τα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.

9.Για το σιρόπι βράστε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως, σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα και αφήστε το να κρυώσει. Αφού ψηθούν τα κρουασανάκια, αφήσατε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά, βουρτσίστε τα με το κρύο σιρόπι και πασπαλίστε με ινδοκάρυδο.

Διαβάστε επίσης:

Σάντουιτς με καλαμάρι, το εμβληματικό πρόχειρο πιάτο της Μαδρίτης

Νηστίσιμη σαρλότ πράσινων μήλων

Κυπριακές ελιόπιτες ή ελιωτές, της νηστείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42