Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια πεντανόστιμη και τρυφερή μηλόπιτα κέικ, χωρίς αυγά και γαλακτοκομικά. Η νηστίσιμη σαρλότ με ποικιλία πράσινων μήλων, φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς μίξερ, με λίγα μικρά μυστικά, για να είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία της.
220 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι, ή πολυτελείας (κατηγορία Μ) υψηλό σε γλουτένη και πρωτεΐνη, κοσκινισμένο
140 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml χυμός πορτοκαλιού
100 ml νερό (ζεστό κατά προτίμηση)
90 ml σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
3 μήλα πράσινα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Αχνοζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
1.Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι. Για να διευκολύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να προσθέσετε ζεστό νερό.
3. Προσθέστε το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη.
4. Στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι παχύρρευστη αλλά να ρέει. Αφήστε το μίγμα της ζύμης στην άκρη για λίγο, ώστε να αναπτυχθεί η γλουτένη στο αλεύρι.
5. Πλύντε τα μήλα και αφαιρέστε τον πυρήνα τους. Μπορείτε να καθαρίσετε και τη φλούδα τους ή να την αφήσετε, αν το επιθυμείτε. Τεμαχίστε τα σε μέτριους κύβους και μεταφέρετέ τα αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό, που έχετε προσθέσει 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν. 6.Αδειάστε τα μήλα στη ζύμη και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
7. Λαδοαλευρώστε ή στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστών και αδειάστε μέσα το μίγμα της σαρλότ προσεκτικά.
8. Ψήστε την μηλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει καλά, ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με αχνοζάχαρη.
Συμβουλές
– Χρησιμοποιήστε αλεύρι πολυτελείας. Η νηστίσιμη ζύμη (χωρίς αυγά) από αδύναμο αλεύρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη, διατρέχει τον κίνδυνο να παραμείνει υγρή ή να μην ψηθεί καλά.
– Χρησιμοποιήστε την ίδια ποικιλία μήλων ή και διαφορετικά. Βασική προϋπόθεση να είναι νόστιμα, αρωματικά και ζουμερά.
Διαβάστε επίσης:
Κυπριακές ελιόπιτες ή ελιωτές, της νηστείας
«Τρούφες» με ποπ κορν και φυστικοβούτυρο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.