search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:42
MENU CLOSE

Πατάτες τηγανητές με μανιτάρια, η λιτή καθημερινή λιχουδιά

13.04.2024 06:12
patates_tiganites

Μια εξαιρετικά λιτή αλλά αυτάρκης συνταγή, της φτωχικής κουζίνας, που μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα και να σερβίρετε ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο.

Χρησιμοποιήστε ποικιλία φρέσκων μανιταριών για καλύτερο αποτέλεσμα, καρυκεύστε με όποιο μπαχαρικό επιθυμείτε και σερβίρετέ το με σάλτσες και σαλάτες, χορτοφαγικές και μη.

Υλικά για τη Συνταγή

400 γραμμάρια πατάτες

300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια της επιλογής σας (ιδανικά, ποικιλία μανιταριών)

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

100 ml ελαιόλαδο περίπου (ή και λιγότερο)

1 σκελίδα σκόρδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και αφήστε τα στην άκρη. Κόψτε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, ξεπλύντε τις με τρεχούμενο νερό (ή μουλιάστε τις για λίγο σε νερό) και στεγνώστε τις καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

2. Ζεστάνετε λίγο από το ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας) σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά. Ρίξτε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν κι αυτά. Βάλτε και το σκόρδο, φέρτε το μερικές βόλτες, αλατοπιπερώστε και μεταφέρετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πιάτο.

3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάλτε τις πατάτες σε μια στρώση. Τηγανίστε τις για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν, προσπαθώντας να τις ανακατεύετε όσο το δυνατόν λιγότερο, για να μην διαλυθούν.

4. Μόλις είναι έτοιμες, επαναφέρετε στο τηγάνι τα σοταρισμένα κρεμμύδια με τα μανιτάρια, προσθέστε λίγο μαϊντανό, ανακατέψτε απαλά για να μην σπάσουν οι πατάτες, αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται επιπλέον και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκοτολούκουμο, το γλυκό της νιότης μας, με χειροποίητο λουκούμι φράουλα

Baba ganoush: η λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Υγιεινά μπισκότα με ταχίνι και μέλι (vegan)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:31