ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:29
MENU CLOSE

Όλοι οι καλοί χωράνε;

01.06.2014 21:00

Περί ποιών «καλών» ο λόγος; Και πού όλοι αυτοί οι κάλλιστοι προορίζονται να χωρέσουν;

Τι θέλει να μας πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος; Είναι προφανές: Υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που οδήγησαν τη χώρα στο σημείο που την οδήγησαν, οι πολιτικές δυνάμεις που έφεραν τα μνημόνια και εφαρμόζουν τις δανειακές συμβάσεις που τα συνοδεύουν, αυτοί που οδήγησαν τεράστια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στην καταστροφή, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να την οδηγήσουν και στην επόμενη μέρα.

Ο Ευ. Βενιζέλος, προφανώς δεν είναι αφελής. Γνωρίζει πως η ιστορία έχει γραφτεί. Ξέρει, λοιπόν, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη «σοσιαλιστική» του ταυτότητα έχοντας υλοποιήσει απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Παρ όλα αυτά, ως γνήσιος πολιτικάντης, υποτιμά την νοημοσύνη του κόσμου και θεωρεί δυνατό το πολιτικό ξέπλυμα  του χώρου μέσα από ένα νέο πακετάρισμα στο οποίο θα συμπεριληφθούν παλιές προσωπικότητες (Σημίτης Παπανδρέου κλπ) και νέοι «αστέρες» όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πες- πες, θεωρεί ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κάτι μπορούμε να τσιμπήσουμε, το οποίο θα το τοποθετήσουμε στο τραπέζι των συνεργασιών. Με τη ΝΔ; Με το ΣΥΡΙΖΑ; Αδιάφορο. Αρκεί η συμμετοχή στη  μοιρασιά των οφίτσιων του γκουβέρνου.

…Αλλωστε, όλοι αυτοί οι «καλοί» και «άριστοι» δεν ξέρουν καμία άλλοι δουλειά να κάνουν. Πιστεύουν βαθύτατα, ότι γεννήθηκαν για να (μας) κυβερνούν. Τόσο…καλοί είναι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version