ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:09
MENU CLOSE

Το κτήνος έφτυσε τη Δημοκρατία…

04.06.2014 21:00

Όλα όσα διαδραματί­στηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης εντός και εκτός της ολομέ­λειας της Βουλής δεν πρέπει να προ­καλούν έκπληξη…

Μουδιασμένοι οι βουλευτές της Ν.Δ. παρακολουθούσαν επί μία και πλέον ώρα τον Νίκο Μιχαλολιάκο στην αρχή και τον Χρήστο Παππά στη συνέχεια να «μαστιγώνουν» τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του αποκαλύπτοντας (εντός και εκτός εισαγωγικών) μικρές άγνω­στες πτυχές των επαφών που είχαν με μία σειρά πρόσωπα, όπως ο Γιώρ­γος Μουρούτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης (το όνομα του οποίου ακούγεται πολύ εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού), ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Κων­σταντίνος Τσιάρας, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ακόμη και ο Βαγ­γέλης Μεϊμαράκης.
 
Είχε προηγηθεί η… κατάληψη της Βουλής από δεκάδες χρυσαυγίτες, που υπό τη μορφή «ομάδας κρού­σης» συνόδευσαν τον αρχηγό τους μέχρι την είσοδο του Κοινοβουλίου παροτρύνοντάς τον με ιαχές πολέ­μου να… «ξεφτιλίσει το σύστημα» ακόμη μία φορά. Μεταξύ αυτών που υποδέχτηκαν τον Μιχαλολιάκο ήταν και η κόρη του Ουρανία, φωνάζο­ντας ότι είναι υπερήφανη που έχει τέτοιον πατέρα.
 
Όπως αναμενόταν, ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο στό­χαστρο των χρυσαυγιτών ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλα­μπος Αθανασίου. Όταν ο Παππάς ανέβαινε στο βήμα, σταμάτησε και του είπε, χωρίς να καταγραφεί στα πρακτικά: «Δεν ντρέπεσαι που με κοιτάς στα μάτια…».
 
Ακολούθησαν «ροκ» καταστάσεις, με βουλευτές της Χρυσής Αυγής να βρίζουν «δεξιά και αριστερά», ενώ έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν με τον Πέτρο Τατσόπουλο. Μάλιστα, ο Νίκος Μίχος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.
 
Για την ιστορία, οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των τριών χρυσαυγιτών έγι­ναν δεκτές με 223 «ναι» έναντι μόλις ενός «παρών» (του Νίκου Νικολόπουλου). Στην ψηφοφορία δεν συμ­μετείχαν η Χρυσή Αυγή, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική, καθώς έχει πα­ρέλθει το τρίμηνο από τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:09
Exit mobile version