ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:48
MENU CLOSE

Τηγανητά τυρομπαλάκια

26.06.2014 14:34

Μεζές στιγμής, που συνοδεύει ευχάριστα την κρύα μπίρα ή το κρασί σας.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 20-25 ΤΜΧ.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 3-4 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
 250 γρ. ανθότυρο
250 γρ. φέτα
2 αυγά
1/4 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. τσαγ.  ψιλοκομμεο δυοσμο
1/2 φλιτζ. τσαγ. ψιλοκομμενο μαιντανο
Αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για την επικάλυψη
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο και τη φέτα με ένα πιρούνι.. Προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Αλευρώνουμε κυλώντας τα μπαλάκια σε πιάτο που έχουμε βάλει το αλεύρι  και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε σε πιάτο που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν το περίσσιο λάδι πριν σερβίρουμε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version