ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:29
MENU CLOSE

Μαρμελάδα βερίκοκο με τζίντζερ και αρμπαρόριζα

01.07.2014 14:29

Μαρμελάδα, με ιδιαίτερες νότες γεύσης από το τζίντζερ και την αρμπαρόριζα, αλλά και με λίγο χυμό λεμονιού.

1 κιλό βερίκοκα (ζυγισμένα αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια)
1 κιλό ζάχαρη
1 κ. σ. τριμμένο τζίντζερ
1 φλούδα λεμονιού
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
½ φακελάκι πηκτίνη

Εκτέλεση:
Αφού έχουμε πλύνει τα βερίκοκα και έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια, τα τοποθετούμε εναλλάξ με τη ζάχαρη σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 8 ώρες περίπου.

Κατόπιν, ανακατεύουμε τα βερίκοκα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μισό χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού, το τριμμένο τζίντζερ, την αρμπαρόριζα και την πηκτίνη και τα βάζουμε στη φωτιά.

Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά και όταν αρχίσει ο αφρός να υπερχειλίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.  Στο τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και την αρμπαρόριζα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και μετά μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε μεγάλα, αποστειρωμένα βάζα.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:29
Exit mobile version