ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:19
MENU CLOSE

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

10.07.2014 15:45

Το πιο λατρεμένο καλοκαιρινό φαγητό μας έρχεται από την Κέρκυρα και εμείς σας δίνουμε την αυθεντική του συνταγή!

Μερίδες: 4
Μαγείρεμα: 1 ώρα
 
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι φέτα από μπούτι ή πλάτη 
1 κιλό μακαρόνια νούμερο 1
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο  
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο   
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
1 κ.σ.  τοματοπελτέ
γαρίφαλο
μοσχοκάρυδο
1 φύλλο δάφνη
Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες. 

Σε ρηχή κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει καλά το ελαιόλαδο, βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Βάζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί βάζουμε τα μυρωδικά, την ντομάτα και 2-3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.

Παράλληλα, όσο ετοιμάζεται το κρέας, βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που απομένει τα μακαρόνια.

Σερβίρουμε με μπόλικο κίτρινο τυρί.
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version