ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:07
MENU CLOSE

Σπιτική γρανίτα φράουλα

10.07.2014 15:49

Δροσιστική και αγαπημένη όλων των ηλικιών, η πιο κατάλληλη παρέα του θερινού σινεμά, μπορεί να έχει θέση και στο σπίτι. Προσοχή μόνο στο αυγό, αφού καθώς χρησιμοποιείται ωμό, πρέπει να είναι παστεριωμένο.

Μερίδες: 8
Προετοιμασία: 20 λεπτά
 
Υλικά
1 κιλό φράουλες
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1/3  φλιτζ. τσαγ. χυμό λεμόνι
2 βανίλιες
1 ασπράδι αυγού (παστεριωμένου)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα με τις φράουλες. Ανακατεύουμε ελαφρά.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη και όταν παγώσει, μετά από 3-4 ώρες σερβίρουμε τη γρανίτα μας. Στο μεσοδιάστημα που είναι στην κατάψυξη, καλό θα ήταν 1-2 φορές να το ανακατέψουμε καλά με πιρούνι για να σπάσει ο πάγος.
 

 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:07
Exit mobile version