ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 18:23
MENU CLOSE

Καραμελωμένα ροδάκινα με μέλι και γιαούρτι

24.07.2014 14:51

Εύκολη λύση, ακόμα και της τελευταίας στιγμής, για να δροσιστείτε γλυκά με ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
2 ροδάκινα
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. βούτυρο
στραγγιστό γιαούρτι, για το γαρνίρισμα
κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
 

Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα στα 4, αφαιρώντας τα κουκούτσια.
 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και τα ζεσταίνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν εντελώς. Στο μεταξύ ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για να ομογενοποιηθούν και να μην κολλήσουν.
 
Κατόπιν, προσθέτουμε τα ροδάκινα και αφήνουμε να πάρουν μία πρώτη βράση στη γλυκιά σάλτσα χωρίς να τα ανακατέψουμε, για 2-3 λεπτά περίπου.
 
Μετά, τα αποσύρουμε και τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη σάλτσα από το τηγάνι, τοποθετώντας τα από την πλευρά που δεν έχουν καραμελώσει.
 
Τα ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά
Αποσύρουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε γαρνίροντας με γιαούρτι.
 
 
 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 18:22
Exit mobile version