ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:34
MENU CLOSE

Πατατόπιτα

29.08.2014 09:41

Απλή συνταγή, που σμίγει αγαπημένα υλικά και ταιριάζει ιδανικά να συνοδευτεί με πράσινη σαλάτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες, αφαιρώντας τη φλούδα τους και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν πολτοποιήστε τις με το πιρούνι, χωρίς όμως να τις κάνετε πουρέ. Καλό είναι να υπάρχουν και κομματάκια πατάτας.

Προσθέστε στον πουρέ την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατέψτε καλά το μείγμα. Ψιλοκόψτε τη γαλοπούλα και το μπέικον και προσθέστε τα στον πουρέ μαζί με τα τριμμένο τυριά, ρίξτε λίγο πιπέρι και ανακατέψτε ξανά.

Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στον πουρέ και αδειάστε το σε ένα μεσαίο πυρέξ. Πασπαλίστε την επιφάνεια με την τριμμένη φρυγανιά και ψήστε την πατατόπιτα στους 180 °C στον αέρα για 30΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:30
Exit mobile version