ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 03:30
MENU CLOSE

Ο Μητσοτάκης έστειλε στον εισαγγελέα όσους αρνούνται τον έλεγχο στους δήμους

25.09.2014 10:22

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τις εκθέσεις των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για άρνηση ελέγχου δικαιολογητικών συμβάσεων εργασίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ασπροπύργου και Ρεθύμνης, η διαδικασία επανελέγχου εξελίσσεται κανονικά και τα αρμόδια όργανα συνεργάζονται και παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στα κλιμάκια των ελεγκτών. Αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα επεκταθεί και σε άλλους φορείς. 

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η εφαρμογή των νόμων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους ελεγχόμενους φορείς, αλλά φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται το αυτονόητο, δηλαδή τον έλεγχο νομιμότητας. Τώρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04
Exit mobile version