search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:38
MENU CLOSE

Τέμπη: Δειγματοληπτικός έλεγχος στα χώματα που μεταφέρθηκαν μετά το δυστύχημα – «Κρίσιμο το οποιοδήποτε αποδεικτικό»

06.04.2024 15:26
tempi4-new

Δειγματοληπτικός έλεγχος στα χώματα που μεταφέρθηκαν μετά το δυστύχημα των Τεμπών σε οικόπεδο εργολάβου και πριν ο χώρος «μπαζωθεί» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως τα εν λόγω χώματα φυλάσσονται σε ιδιωτική έκταση και μεταφέρθηκαν εκεί λίγες μέρες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Αυτά, ελέγχονται με παραγγελία του ειδικού εφέτη ανακριτή Λάρισας, ο οποίος παρήγγειλε από κλιμάκιο χημικών, μαζί με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό, έλεγχο στα χώματα.

Παρόντες στη διαδικασία είναι ο ανακριτής εφετών Λάρισας, εκπρόσωποι της εισαγγελίας εφετών Λάρισας και τεχνικοί σύμβουλοι.

Ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως, «Από τις συζητήσεις με τους πραγματογνώμονες, πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα αποδώσει κάτι ο χημικός έλεγχος. Γίνεται συνολικός έλεγχος των κυβικών χώματος και μπαζών για συλλογή αντικειμένων. Έχουν ήδη συλλεγεί αντικείμενα. Οριοθετήθηκε ο χώρος από τον εργολάβο, δηλαδή από ποιο σημείο της τραγωδίας μετακινήθηκε το χώμα. Προέκυψε ότι βρέθηκαν κομμάτια και συντρίμμια τρένου. Το οποιοδήποτε αποδεικτικό θα είναι κρίσιμο. Στον χημικό έλεγχο, μετά από έναν χρόνο, τόσο νερό κτλ είναι δύσκολο να προκύψουν στοιχεία».

«Η δικογραφία έχει τους πραγματικούς διαλόγους και έτσι ήταν από την αρχή. Ο ανακριτής δέχεται δεκάδες αιτήματα από τις οικογένειες τα οποία και αξιολογεί. Κατά την γνώμη μου καλώς έγινε και ζητήθηκε να κατασχεθούν εκ νέου», συμπλήρωσε ο κ. Μαρακάκης.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Λασίθι: Διασωληνωμένος με εγκαύματα 74χρονος – Συνολικά τέσσερις οι τραυματίες

Κρήτη: 54χρονη μητέρα έκανε δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της

Αμπελόκηποι: Σύλληψη 53χρονου που απείλουσε την πρώην του σύντροφο – Η επιχείρηση της αστυνομίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:37