ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:18
MENU CLOSE

Έρχονται τα mobile tickets στα Μέσα Μεταφοράς – Αγορά εισιτηρίων μέσω tablets και smartphones

14.10.2014 08:41

Εισιτήρια μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του tablet τους θα μπορούν να αγοράζουν από τα Χριστούγεννα οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Παράλληλα οι «Συγκοινωνίες Αθηνών» προσανατολίζονται στη μετατροπή και της κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε ηλεκτρονική από την επόμενη χρονιά. Η κάρτα θα μοιάζει με πιστωτική, θα έχει τη φωτογραφία και το όνομα του δικαιούχου, ενώ τον ρόλο του μηνιαίου ή ετήσιου κουπονιού θα παίζει ένας κωδικός, ο οποίος θα ελέγχεται με ειδικά σκάνερ από τους ελεγκτές.
 
Η διοίκηση των «Συγκοινωνιών Αθηνών» εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο ομαλή η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο στο τέλος του 2016.
 
Την ίδια στιγμή προχωρεί το έργο της τηλεματικής και έχουν ήδη τοποθετηθεί οι δέκα πρώτες «έξυπνες» στάσεις στη γραμμή 224. Πρόκειται για τις στάσεις «Ευαγγελισμός» (άνοδος & κάθοδος Βασιλίσσης Σοφίας), «Ρηγίλλης» (άνοδος & κάθοδος Βασιλίσσης Σοφίας), «Πεδίον Αρεως», «Πανελλήνιος», «Πολυτεχνείο», «Πλ. Κάνιγγος», «Ακαδημίας», «Σύνταγμα»».
 
Σε αυτές θα προστεθούν τους επόμενους 6 μήνες άλλες 100 και τον Δεκέμβριο του 2015 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί με τη λειτουργία 1.000 «έξυπνων» στάσεων και την εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ.
 
Οι επιβάτες της γραμμής ενημερώνονται τόσο από τις στάσεις όσο και από τα οχήματα σε πραγματικό χρόνο για την ακριβή ώρα έλευσης του λεωφορείου, ενώ το προσεχές διάστημα θα προσφερθεί στο κοινό και εφαρμογή μέσω της οποίας οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τα δρομολόγια μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.
 
 
Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:17
Exit mobile version