ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:36
MENU CLOSE

Σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο στο φοιτητικό συλλαλητήριο (Photos/Video)

13.11.2014 16:19

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Πολυτεχνείο στο οποίο κατέληξε το φοιτητικό συλλαλητήριο. Νωρίτερα, η πορεία πέρασε από την Βουλή ενώ ένταση επικράτησε και έξω από το κτίριο της Νομικής.  

Ομάδα φοιτητών προσπάθησε να μπει στον χώρο του Ιδρύματος από την πύλη της οδού Στουρνάρη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να συνεδριάσει το Συντονιστικό. Διμοιρίες των Ματ διέσπασαν τους φοιτητές με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο χώρο του Πολυτεχνείου. Ακολούθησαν πετροπόλεμος και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμάτων.

Στο παρακάτω βίντεο που ανήρτησε στο YouTube o χρήστης GiaNtakos, φαίνεται η επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους φοιτητές, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος και το άγριο ξύλο. Οι σκηνές αποτυπώνουν την αστυνομική βία σε όλο της το μεγαλείο.

Στη συνέχεια η ομάδα των εγκλωβισμένων φοιτητών αποχώρησε από την πύλη της οδού Τοσίτσα, ενώ η αστυνομική παρουσία στην περιοχή παραμένει ισχυρή.

Νωρίτερα, ένταση είχε επικρατήσει μεταξύ των διαδηλωτών φοιτητών και των ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης έξω από το κτίριο της Νομικής που βρίσκεται αποκλεισμένο από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Πολυτεχνείο μέσω της οδού Ακαδημίας. 


 

 

Οι συγκεντρωμένοι μπροστά στη Βουλή.  

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τον αποκλεισμό από τα ΜΑΤ της Νομικής Σχολής το πρωί της Πέμπτης, αλλά και την επίθεσή που δέχτηκαν όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 ατόμων από τους αστυνομικούς.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:33
Exit mobile version