ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 10:20
MENU CLOSE

Η Φρυνίχου στ’ ανοιχτά

17.12.2014 13:50

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν εγκαινιάζει δύο νέες εικαστικές εκθέσεις ώστε να δημιουργήσει έναν πολιτιστικό χώρο όπου μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις να συνυπάρχουν πολλαπλές μορφές τέχνης όπως η μουσική, ο χορός, το τραγούδι, τα εικαστικά , η περφόρμανς…

Ο χώρος της θεατρικής σκηνής του «Υπογείου» θα φιλοξενήσει την εικαστική έκθεση «Το Υπόγειο στ’ Ανοιχτά» με έργα των Γιάννη Θεοδωρόπουλου, Λίζης Καλλιγά, Αλίκης Παλάσκα και Νίνας Παπακωνσταντίνου (εγκαίνια 19/12, στις 19.00).

Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος με τα φωτογραφικά του έργα εκπέμπει μια αλεξανδρινή αύρα ενός παρελθόντος μεγαλείου ενώ η Νίνα Παπακωνσταντίνου αντιγράφει ένα ποίημα από τα «Αποκηρυγμένα» του Καβάφη δημιουργώντας ένα μπλε ίχνος μιας μυστικής γραφής. Η Λίζη Καλλιγά εκθέτει δύο φωτογραφίες από ένα βίντεο που γύρισε στο σπίτι του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια αποπνέοντας ένα πνεύμα μια ακατάληπτης παρουσίας. Η Αλίκη Παλάσκα εμπνέεται από την παράσταση «Με τα Δόντια» και δημιουργεί μια γλυπτική κατασκευή όπου γύρω από έναν άξονα κρέμονται ρούχα και ζώα διαφορετικών εποχών αντανακλώντας μια ανακύκλωση του χρόνου μέσα από τη μεταμφίεση.

Οι επιλογές των έργων βασίστηκαν στις παραστάσεις που ανεβαίνουν τώρα στο Υπόγειο «Αλεξάνδρεια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου και «Με τα Δόντια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12
Exit mobile version