ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 07:15
MENU CLOSE

«Τσικνιστές» μπριζόλες με μπύρα

11.02.2015 11:04

Τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης, πάσης φύσεως κρέας έχει την τιμητική του.

Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα:

Σε ένα σέικερ χτυπάμε τις μπύρες, τη πάπρικα, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια. Βάζουμε μέσα τις μπριζόλες ώστε να είναι καλά σκεπασμένες με τη μπύρα και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 5 ώρες.
 
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τις μπριζόλες.
Ψήνουμε για 6 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά σε σχετικά δυνατή φωτιά και κατόπιν, χαμηλώνουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
 
Όταν οι μπριζόλες μας είναι έτοιμες, τις βγάζουμε απ’ το τηγάνι και τις σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλας ώστε να κρατήσουν τα υγρά τους και να παραμείνουν ζουμερές.
 
Στο τηγάνι, προσθέτουμε τη μαρινάτα (χωρίς τα κρεμμύδια)  και την αφήνουμε να βράσει ώσπου να «δέσει».

Με αυτήν, θα περιχύσουμε στο τέλος το κρέας.
 
Συνοδέψτε με πίτες που θα ψήσετε στην τοστιέρα, αφού θα τις έχετε αλείψει με λίγο λάδι. 

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 07:13
Exit mobile version