ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:44
MENU CLOSE

Λαφαζάνης: Υπέρ των αγωγών TAP και IGB η Ελλάδα

12.02.2015 18:44

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή των αγωγών ΤΑΡ και IGB (Ελλάδα – Βουλγαρία), εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η ΒΡ είναι βασικός μέτοχος στην κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, από το οποίο θα τροφοδοτείται ο αγωγός, καθώς και στους αγωγούς ΤΑΝΑΡ (που θα μεταφέρει το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν ως τα ελληνοτουρκικά σύνορα) και ΤΑΡ.

Ο κ. Gordon Birrell, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, δήλωσε ανοιχτός σε θέματα που αφορούν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα και τόνισε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει συγκεκριμένες ελληνικές προτάσεις σ’ αυτήν την κατεύθυνση.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Λαφαζάνης έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, με τον οποίο συζήτησε το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκφράσθηκε αμοιβαία η διαπίστωση των καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και της ανάγκης για περαιτέρω ανάπτυξή τους, γεγονός που όπως επισημαίνεται θα έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
 
Ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maros Sefcovic, με τον οποίο συζήτησε ενεργειακά θέματα της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του TAP, με τον ειδικό απεσταλμένο Ενέργειας των ΗΠΑ, Amos Hochstein, με τον οποίο συζήτησε ενεργειακά θέματα της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στον Νότιο Διάδρομο και τον ΤΑΡ και με την υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Temenuzhka Petkova, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η στήριξη των δύο κυβερνήσεων στην ταχεία υλοποίηση του Interconnector Greece-Bulgaria (IGB) και τονίστηκε η ανάγκη να εξεταστούν τα περαιτέρω βήματα σ’ αυτή την κατεύθυνση το προσεχές διάστημα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:33
Exit mobile version