ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:48
MENU CLOSE

Με πρότυπο τους τζιχαντιστές του Παρισίου ο δράστης της Κοπεγχάγης;

15.02.2015 15:19

Ο άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, και ο οποίος φέρεται ως ο δράστης των χθεσινών φονικών επιθέσεων στην Κοπεγχάγη, εικάζεται ότι ήθελε να μιμηθεί τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι.

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως ο άνδρας που έχασε την ζωή του το πρωί κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στη συνοικία Νόρεμπρο είναι ο δράστης των επιθέσεων που συγκλόνισαν την Κοπεγχάγη στο πολιτιστικό κέντρο και τη συναγωγή, με 2 νεκρούς και 5 τραυματίες.

Η αστυνομία αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα αυτού του ανθρώπου και περιορίστηκε να πει ότι οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο δράστης των επιθέσεων "εμπνεύστηκε" από την ιδεολογία τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής Επιθεωρητής της Αστυνομίας Τόρμπεν Μόλγκααρντ Γιένσεν είπε ότι ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές αλλά ότι οι αρχές δεν γνώριζαν να "είχε ταξιδέψει στη Συρία ή στο Ιράκ".

Οι αρχές, εξάλλου, δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την εθνικότητά του, μόνο ότι προερχόταν από την Κοπεγχάγη.

Καταδικάζουν την επίθεση Μέρκελ, Κάμερον και Σαουδική Αραβία

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον καταδίκασε σήμερα τις φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη, τις οποίες χαρακτήρισε "αποτρόπαιες επιθέσεις κατά της ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκευτικής ελευθερίας".

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ στην οποία εξέφρασε τη συμπαράσταση της χώρας της και καταδίκασε την "περιφρόνηση για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία καταδίκασε κι εκείνη τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας αλλά και την πρόσφατη δολοφονία τριών μουσουλμάνων φοιτητών στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48
Exit mobile version