ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:10
MENU CLOSE

Στα ίδια επίπεδα ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ

10.03.2015 13:15

Στα ίδια επίπεδα ή ελαφρώς μειωμένος θα είναι αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας μέσα στο μήνα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει στο Μαρούσι.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν στο «Ποντίκι» πως «ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ λογικά θα είναι λίγο μικρότερος από τον περσινό. Θέλει λίγη επεξεργασία ακόμη αλλά μέσα στον Μάρτιο, ίσως και τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, βλέπει με καλό μάτι την τριμερή συμφωνία για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων με συμφωνία των ΑΕΙ, της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας των Πανεπιστημίων και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως θα είναι η πρόταση που θα υλοποιηθεί τελικά την επόμενη χρονιά. 

Να τονίσουμε πως η συμφωνία για τριμερή απόφαση περί καθορισμού του αριθμού των εισακτέων ελήφθη κατά της συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε πριν τις εκλογές. Σε αυτήν είχαν συμμετάσχει εκπαιδευτικοί φορείς, οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ του καθορισμού των εισακτέων από τα ΑΕΙ.

Πάντως, από εκείνη την συνεδρίαση είχε αποχωρήσει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «καμία απόφαση που θα ληφθεί δεν θα δεσμεύει την κυβέρνησή μας». Ως προς τη διαδικασία που ακολουθείται βάσει της παραπάνω συμφωνίας, αυτή ξεκινά με διαμόρφωση προτάσεων από τα ΑΕΙ, αποστολή των προτάσεων προς την ΑΔΙΠ, τοποθέτηση της ΑΔΙΠ επί των προτάσεων αυτών και τριμερή (ΑΕΙ-ΑΔΙΠ-ΥΠΑΙΘ) διαβούλευση προς επίτευξη συμφωνίας.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version