ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:46
MENU CLOSE

«Βόμβα» Σταθάκη για αναθεώρηση συμβάσεων και μείωση διοδίων

18.03.2015 19:36

Τη μείωση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους καθώς και την αύξηση της μετοχικής συμμετοχής του Δημοσίου στις εταιρείες που διαχειρίζονται όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους προανήγγειλε από τη Βουλή ο  υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού & Ναυτιλίας.

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ενώ σημείωσε ότι η βάση της αναθεώρησης θα είναι στην κατεύθυνση:

– της δημιουργίας ενός αναλογικού συστήματος χρέωσης

– της μείωσης των διοδίων, τα οποία χαρακτήρισε ως εξωφρενικά υψηλά και εκτός τόπου και χρόνου ως προς τη δομή τους

– της μετοχικής παρουσίας του δημοσίου στις εταιρίες παραχώρησης

-της εύλογης συρρίκνωσης του ρυθμού απόσβεσης της επένδυσης των ιδιωτών υπέρ του δημοσίου

Ο κ. Σταθάκης, προέβη σε αυτές τις δηλώσεις απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών κατά την διάρκεια της παρουσίασης των δύο νέων συμβάσεων για την λειτουργία και συντήρηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομίας και Υποδομών επισήμανε ότι αποτελεί κυβερνητική δέσμευση η αναθεώρηση του πλαισίου των συμβάσεων, προς την κατεύθυνση των ηλεκτρονικών, αναλογικών διοδίων, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους χρήστες του δρόμου και με κοινωνικά κριτήρια. Ο υπουργός Οικονομίας, μάλιστα, χαρακτήρισε τα ηλεκτρονικά, αναλογικά διόδια ως το δικαιότερο σύστημα προσδιορισμού των διοδίων.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:41
Exit mobile version