ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:41
MENU CLOSE

Επικοινωνία Τουσκ με Ντράγκι, Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Ντάισεμπλουμ

19.06.2015 17:37

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισεμπλουμ είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισεμπλουμ είχε το απόγευμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επικοινώνησε με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup προκειμένου να εξετάσουν το ελληνικό ζήτημα.

«Προετοιμάσαμε τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απηύθυνε πρόσκληση σε Ντράγκι, Λαγκάρντ και Ντάισελμπλουμ να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα, ο κ. Τουσκ είχε υποστήριξε ότι πλησιάζουμε το σημείο όπου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ μιας κατ’ εμέ καλής προσφοράς ή να χρεοκοπήσει. «Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά μόνο λίγες ημέρες. Ας τις χρησιμοποιήσουμε με σοφία» υπερθεμάτισε ο κ. Τουσκ.

Εν συνεχεία, τόνισε ότι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον απαραίτητο συμβιβασμό και απομένουν μόλις 11 ημέρες για τη λήξη του προγράμματος.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:40
Exit mobile version