ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:45
MENU CLOSE

Δραγασάκης: «Αναγκαία αναδίπλωση» η αποδοχή της συμφωνίας - Τι είπε για δημοψήφισμα, πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και Grexit

15.07.2015 08:24

«Αναγκαία αναδίπλωση» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τη συμφωνία της κυβέρνησης με του δανειστές.

«Η αποδοχή της συμφωνίας είναι αναγκαία αναδίπλωση», ανέφερε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», ενώ ξεκαθάρισε ότι η ίδια η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Η κυβέρνηση πρέπει να δει πώς θα σταθεί απέναντί της, ανέφερε. «Θα την τηρήσουμε; Θα αναζητήσουμε αντισταθμίσματα και παράλληλα μέτρα; Είναι πολλά όσα πρέπει να δούμε», είπε.

Σχολιάζοντας τη χρήση του Grexit ως διαπραγματευτικό εργαλείο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως «η απειλή ότι θα φύγουμε από το ευρώ μοιάζει με τ6ην απειλή της μέλισσας που τσιμπάει μεν, αλλά κατόπιν πεθαίνει».

Ο Γ. Δραγασάκης παρουσίασε ως επιτυχία της συμφωνίας τη διασφάλιση των καταθέσεωνενώ σημείωσε πως σε περίπτωση που η χώρα εξωθείτο σε άτακτη χρεοκοπία, θα ήταν υπό εξέταση κατά πόσο θα προστατεύονταν αποτελεσματικά οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Για εμάς ήταν σημαντικό θέμα να προστατευθούν οι άνθρωποι οι οποίοι, για λόγους ιδεολογικούς, δεν έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, ούτε τα έκρυψαν στο σπίτι τους», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως ήταν λανθασμένη η αντίληψη ότι μπορεί να υλοποιηθεί μονομερώς, χωρίς διαπραγμάτευση.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως αναζωπύρωσε τις ρεβανσιστικές διαθέσεις των δανειστών, ενώ τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις τελευταίες δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε μεταξύ άλλων: «Σοβαρή κυβέρνηση είναι αυτή που καταστρώνει Plan B, όχι αυτή που μιλά προς τα έξω για Plan B».

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version