search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 13:21
MENU CLOSE

Ισραήλ και Χαμάς κοντά σε συμφωνία – Στο Κάιρο η αντιπροσωπεία της οργάνωσης

04.05.2024 14:20
gaza

Η Χαμάς φέρεται να κατευθύνεται προς συμφωνία με το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, με την αντιπροσωπεία της να έχει φθάσει στο Κάιρο το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (5/4).

Η αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης έφτασε στο Κάιρο για συνομιλίες με αντικείμενο την πρόταση ανακωχής στη Λωρίδα της Γάζας, που συνδέεται με την απελευθέρωση ομήρων, μετέδωσε το Al-Qahera News, ένα αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στις υπηρεσίες πληροφοριών.

«Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις» μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, ανέφερε το Al-Qahera News επικαλούμενο μια «υψηλόβαθμη πηγή». Οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές «κατέληξαν σε μια κοινά αποδεκτή διατύπωση στα περισσότερα από τα σημεία διαφωνίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι η Χαμάς αναμένεται να αποδεχθεί την πρόταση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός.

Διαβάστε επίσης:

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι διαμαρτύρονται για τον πόλεμο στη Γάζα

Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα – Βίντεο από το Ναό της Αναστάσεως

Θρήνος για τον Βλάντο Τζούροβιτς: Βρέθηκε νεκρός ο 49χρονος γιος του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 13:20