search
ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 17:16
MENU CLOSE

Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει τέτοιο πρόγραμμα – Ανέλεγκτα φαινόμενα Ζωή και Γιάνης

15.08.2015 07:19
Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει τέτοιο πρόγραμμα - Ανέλεγκτα φαινόμενα Ζωή και Γιάνης - Media

Για «τρίτο μνημόνιο», και «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», που όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει, έκανε λόγο ανοιχτά στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, διαταράσσοντας το κλίμα ικανοποίησης που επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τη συμφωνία.

 

Για «τρίτο μνημόνιο», και «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», που όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει, έκανε λόγο ανοιχτά στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, διαταράσσοντας το κλίμα ικανοποίησης που επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τη συμφωνία.

Στο σημείο αυτό, επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988 που την έριξε από την εξουσία ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας». «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι» ανέφερε με νόημα ο κ. Μητρόπουλος.

Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».

«Ανέλεγκτα φαινόμενα Ζωή και Βαρουφάκης»

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε δε το Σάββατο ότι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης έχουν εκρηκτική δημοφιλία με εκείνον να έπεται. «Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας θέλει διαχειριστική προσοχή» επισήμανε. Σημείωσε δε ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα.

«Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές (…) Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο (…) το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε δε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμησε ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 17:15