ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:28
MENU CLOSE

Επιβεβαιώνει το Βερολίνο ότι η περιουσία των προσφύγων άνω των 200€ κατάσχεται

25.01.2016 14:43

Βερολίνο για κατάσχεση κοσμημάτων από πρόσφυγες: Ισχύει αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τους… Γερμανούς

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι πρόσφυγες που φθάνουν στη Γερμανία υποχρεώνονται να παραδώσουν χρήματα και τιμαλφή στις αρχές, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κρίστιαν Βέστχοφ διευκρίνισε, σήμερα, ότι η γερμανική νομοθεσία για την παροχή οικονομικής βοήθειας, η οποία ισχύει και για τις παροχές προς όσους ζητούν άσυλο, προβλέπει ότι οι άνθρωποι «βοηθούνται στο μέτρο που δεν μπορούν να βοηθηθούν μόνοι τους».

«Ισχύει η αρχή ότι πέρα από το ποσό των 200 ευρώ πρέπει να χρησιμοποιηθεί η ίδια περιουσία, την οποία φέρνει κάποιος μαζί του, πριν αναλάβει η κοινωνία αλληλεγγύης, δηλαδή ο φορολογούμενος, να δώσει χρήματα», ανέφερε.

Το εάν και πώς αυτή η αρχή εφαρμόζεται κατά την άφιξη στη Γερμανία, στα κέντρα πρώτης υποδοχής, «αυτό διαφέρει», διευκρίνισε ο κ. Βέστχοφ και προσέθεσε ότι αρμόδια είναι τα κρατίδια και οι κοινωνικοί φορείς που διοικούν τα κέντρα πρώτης υποδοχής. «Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η εφαρμογή αυτών των κανόνων γίνεται με κάποια αυτοσυγκράτηση», τόνισε.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version