ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:08
MENU CLOSE

Παπάς: Τέλος οι «στημένες» δημοσκοπήσεις - Επίθεση κατά ΝΔ και ιδιοκτητών ΜΜΕ

18.03.2016 10:17

Σφοδρή επίθεση κατα των εταιρειών δημοσκοπήσεων εξαπέλυσε από τη Βουλη ο Νικος Παππας. Ο υπουργός Επικράτειας έκανε λόγο για προσπάθεια άσκησης πολιτικής και για αμεροληψια εκ μέρους των εταιρειών δημοσκοπήσεων και στάθηκε οξύς τόσο απέναντι στη ΝΔ όσο και απέναντι στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Ενώ προανήγγειλε την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που προβλεπει τη λειτουργία των εταιρειών δημοσκοπήσεων. 

Όπως υποστήριξε ο Νικος Παππας, οι δημοσκόποι να σταματήσουν να προσπαθούν να ασκούν πολιτική και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να σταματήσουν να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους αλλότρια συμφέροντα μέσω των δημοσκοπήσεων. 

Ο υπουργός Επικράτειας σημείωσε ότι στο ΕΣΡ ανήκει ο έλεγχος των εταιρειών δημοσκοπήσεων, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για την απόφαση της να μην συναινέσει στην ανασυγκρότηση του ΕΣΡ, μια απόφαση που έχει συνέπειες στην λειτουργία των εταιρειών μετρήσεων της κοινής γνώμης. 

Ο Νικος Παππας ανέφερε ότι η κυβέρνηση   αναμένει τις προτάσεις από τον Σύλλογο Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξουν αλλαγές στο θέμα εποπτείας των εταιρειών δημοσκοπήσεων. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:03
Exit mobile version