search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:50
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση GPO: Πιάνει τον πήχη του 33% η ΝΔ, αυξάνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ

27.04.2024 11:55
ekloges_dimoskopisi

Iσχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας GPO.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις μια μέρα μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη πως ο πήχης για την Νέα Δημοκρατία ενόψει των Ευρωεκλογών μπαίνει στο 33%, το ποσοστό δηλαδή που είχε πιάσει στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, η δημοσκόπηση της GPO επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο στόχο. Στη μάχη της δεύτερης θέσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε το 16% ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη «γειτονιά» του 13,5%, προβάδισμα που μοιάζει να είναι καθαρό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» το κυβερνών κόμμα προηγείται στην «κούρσα» των ευρωεκλογών με ποσοστό 33,6%. Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 16,3%, ΠΑΣΟΚ με 13,5%, Ελληνική Λύση με 9,1%, ΚΚΕ με 8,8%, Νίκη με 3,4%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, Νέα Αριστερά με 2,7%, Σπαρτιάτες με 2,4%, Δημοκράτες με 2,2%, ΜέΡΑ25 με 2,1%, και Άλλο με 2,8%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Στο ερώτημα «ποιον από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε» ο Γιώργος Αυτιάς προηγείται με 40% και ακολουθούν (στην πρώτη «ενδεκάδα») η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πύρρος Δήμας, ο Φρέντι Μπελέρης, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Θανάσης Εξαδάχτυλος, η Βούλα Πατουλίδου.

Επισημαίνεται πως η έρευνα διεξήχθη αμέσως μετά την ανακοίνωση του συνόλου των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου που απέκλεισε του Σπαρτιάτες.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Ο Κασσελάκης είναι θείο δώρο για τον Μητσοτάκη»

Βορίδης: «Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση άνθρωπος που ψήφισε Σπαρτιάτες, να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία»

ΣΥΡΙΖΑ για διάρρηξη στη διεύθυνση εκλογών: Το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει άμεσα εξηγήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:48