search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:00
MENU CLOSE

Βορίδης: «Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση άνθρωπος που ψήφισε Σπαρτιάτες, να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία»

27.04.2024 10:48
makis_voridis_new

Για την ακρίβεια και τις επερχόμενες Ευρωεκλογές μίλησε σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Αναφορικά με το «μείζον» – όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός – πρόβλημα της ακρίβειας ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει πολλά πράγματα για την αντιμετώπισή της. «Στρατηγικά ωστόσο, για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια πρέπει να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα. Το εισόδημα έχει αυξηθεί κατά 7,5%, έχουμε μειώσει τις φορολογικές επιβαρύνσεις, έχουμε αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τον μισθό των δημοσίων υπάλληλων. Κάνουμε ειδικά μέτρα για την ακρίβεια επίσης. Εκεί που έχουμε μεγάλο δείκτη πληθωρισμού είναι στα τρόφιμα που είναι αρκετά υψηλός. Θα συνεχίζουμε να το παλεύουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις ευρωεκλογές και για το ποσοστό του 33% που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως «το θέμα της σταθερότητας που θέτουμε, προφανώς αυτό που λέγεται διακυβέρνηση είναι πιο σύνθετο. Θα έχουμε 158 βουλευτές και μετά τις ευρωεκλογές και θα εξαντλήσουμε την 4ετία, αλλά είναι διαφορετικό να έχεις πάρει σε μία ενδιάμεση κρίση, έγκριση της πολιτικής σου, επαναβεβαίωση της κεντρικής στρατηγικής κατεύθυνσης. Ο κ. Μητσοτάκης αυτό που είπε είναι “συγκρίνουμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές”. Προφανώς θέλουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις αν δεν πιάσουμε το 33%. Οι διεθνείς συνθήκες επιζητούν μια κυβέρνηση με σταθερότητα».

Και συνέχισε, αναφορικά με τις ψήφους των Σπαρτιατών και την απόφαση του Αρείου Πάγου να ακυρώσει την συμμετοχή του εν λόγω κόμματος στις ευρωεκλογές: «Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση άνθρωπος που ψήφισε Σπαρτιάτες, να ψηφίσει ΝΔ. Η δική μου διάταξη που την έλεγε αντισυνταγματική η αντιπολίτευση, εφαρμοσμένη, έφερε τους Σπαρτιάτες εκτός. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου που κίνησε την διαδικασία για εξαπάτηση εκλογέων, και αυτό είναι που είχαν αρχηγό τον Κασιδιάρη ενώ έλεγαν ότι είχαν τον Στίγκα. Το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου απαγόρευσε την κάθοδο στις εκλογές. Εμείς με πράξεις απαντάμε. Δεν ξέρω τι θα ψηφίσει ο καθένας στην κάλπη. Δεν με αφορά το συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το δικαστήριο, υπάρχουν πράγματα που θα συναξιολογηθούν».

Για την Εκκλησία και τις απόψεις για τον γάμο των ομοφυλοφίλων αλλά και την δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Η Εκκλησία έχει διατυπώσει την θέση της. Ήταν σαφής και είπε αυτά που ήθελε να πει. Βγήκε ένας πολιτικός αρχηγός που μας έκανε υπόδειξη για να μην πάμε στην εκκλησία γιατί θα υποστούμε προπηλακισμούς από τους πιστούς. Αυτό είναι αδιανόητο, το να αποκλειστείς τον οποιοδήποτε από την θρησκεία. Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε το αυτονόητο, είπε ότι προφανώς δεν θα δώσει οδηγίες ο Βελόπουλος για το ποιος θα πάει στην Εκκλησία. Ξέρω ότι υπάρχουν χιλιάδες ιερωμένοι. Ελάχιστοι εξ αυτών έχουν κινηθεί μισαλλόδοξα. Η συντριπτική πλειοψηφία έχουν κρατήσει καθαρή στάση. Δεν θέλω να μιλήσω για τον κ. Κασσελάκη, όποτε μιλήσει για οποιοδήποτε πολιτικό ζήτημα μετά πρέπει να βγάλει άλλες 10 και παραπάνω διορθωτικές δηλώσεις».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για διάρρηξη στη διεύθυνση εκλογών: Το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει άμεσα εξηγήσεις

Κασσελάκης σε ψηφοφόρους Σπαρτιατών: Ψηφίστε Νέα Δημοκρατία, σας ταιριάζει

Ευρωεκλογές: Κόμματα σε νευρική κρίση υπό το φόβο για γκάφες υποψηφίων – Αυτιάς, Φλέσσα, Μελέτη και… Κασσελάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:00