search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:18
MENU CLOSE

Κασσελάκης σε ψηφοφόρους Σπαρτιατών: Ψηφίστε Νέα Δημοκρατία, σας ταιριάζει

27.04.2024 09:37
kasselakis3-new

Να ζητήσει συγνώμη για την δήλωση που έκανε σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και να αποπέμψει την υποψήφια ευρωβουλευτή Βίκυ Φλέσσα για τη δήλωσή της, μιλώντας στον ΣΚΑΙ από την Χίο όπου βρίσκεται σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πρόθεση του κόμματός του να καταθέσει αίτημα για στην σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το «μπάζωμα», λέγοντας πως «με το που θα έρθει η δικογραφία θα προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα που είναι αυτονόητο» γιατί είναι τεράστιο θέμα σε σχέση με το κράτος δικαίου.

«Είναι καιρός να μάθουμε ποιος έχει δώσει την εντολή για το μπάζωμα».

Σχολιάζοντας μάλιστα την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Σία Κοσιώνη χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «ανατριχιαστική την δήλωσή του ότι μετανιώνει για τους χειρισμούς της κυβέρνησής του στο θέμα της επικοινωνίας που θα μπορούσαν να αποτρέψουν όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας.

«Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να λέει ότι το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνει είναι η επικοινωνία;» διερωτήθηκε.

«Πόση αλαζονεία μπορεί έχει αυτός ο άνθρωπος, πόση έλλειψη ενσυναίσθησης όταν είναι αφιλτράριστος από τον κ. Γκρίνμπεργκ. Μακάρι να έρθει έξω στην κοινωνία όπως είμαι εγώ. Ποτέ δε θα κλειστώ στους τοίχους Μαξίμου με τους επικοινωνιολόγους να φιλτράρουν όπως κάνουν εκείνον» τόνισε.

Και συνέχισε: «Πρέπει να ζητήσει συγνώμη για αυτή τη δήλωση, από τους συγγενείς των θυμάτων και πρέπει να προβεί στην αποπομπή της υποψήφιας που έχει στο ψηφοδέλτιό του και λέει όλοι μαζί μας σκοτώσαμε αυτά τα παιδιά και για να παραμένει στο ψηφοδέλτιο πάει να πει ότι ο εκφράζει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άρα δε μας θεωρεί όλους συνένοχους την ώρα που αμνηστεύει τον υπουργό του».

Αναφορικά με το αν θα καλέσει άλλα κόμματα να στηρίξουν την πρόταση Προανακριτικής όπως το ΠΑΣΟΚ ανέφερε, «αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να τη στηρίξει ξέρει πώς να επικοινωνήσει μαζί μου».

Οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών να ψηφίσουν ΝΔ που τους ταιριάζει

Ερωτηθείς ξανά για τους Σπαρτιάτες και το ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως ήταν ξεκάθαρος όταν την περασμένη Τετάρτη απάντησε μονολεκτικό «όχι» κάτι που επανέλαβε. Σημείωσε «δεν άκουσα από τον πρωθυπουργό την ίδια απάντηση, δεν άκουσα να αποπέμπει από την κοινοβουλευτική του ομάδα τον κύριο Θεοδωρικάκο που παραδέχεται ότι (σ.σ. οι ψήφοι) είναι ευπρόσδεκτες, ή τον υπουργό Οικονομίας που λέει “δεν μπορούμε να διατάξουμε τι θα ψηφίσουν”, με άλλα λόγια είναι ευρπόσδεκτες».

«Γιατί δεν τους αποπέμπει» αναρωτήθηκε, «γιατί είναι τόσο δύσκολο να πούνε όχι δε θέλουμε καμία ψήφο των Σπαρτιατών; Το λέω ξεκάθαρα πηγαίνετε ψηφίστε τη ΝΔ, εκεί που ταιριάζετε, μ’ ένα ψηφοδέλτιο που έχει την υμνήτρια του κασιδιάρη και χουντικά συνθήματα, πηγαίντε εκεί».

Υποστελεχωμένο το ΕΣΥ, 5% επιπλέον επένδυση

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε και για την Υγεία και την αναφορά του στο 5% λέγοντας πως μίλησε για επιπλέον ποσοστό ως επένδυση. «Όταν πληρώνεις τους μισθούς ενός υποστελεχωμένου ΕΣΥ» είπε «αυτό είναι διατήρηση σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο το οποίο κυριολεκτικά αφήνει τους μπαμπάδες μας και τις μαμάδες μας να πεθαίνουν» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως το «σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση» και αναφέρθηκε και πιο αναλυτικά στα προβλήματα που έχει το σύστημα Υγείας στα νησιά (ελλείψεις προσωπικού, εξοπλισμός χωρίς γιατρούς, κλπ).

Σημείωσε ότι «υπάρχουν τρόποι να στελεχώσουμε το ΕΣΥ» και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως οικονομική ενίσχυση 1000 ευρώ για κάθε γιατρό και οδοντίατρο που πάει στα νησιά, επιδότηση μετά από 5 χρόνια παραμονής για κόστος διαμονής, κάτι που αντιστοιχεί σε κόστος 35 εκ. ευρώ, που σημαίνει όπως είπε ένα ευρώ ανά διανυκτέρευση επισκέπτη.

Σημείωσε ότι η ΝΔ ελέγχεται αυτή τη στιγμή για 2,5 δις απευθείας ανάθεση σε ψηφιακά έργα και υποστήριξε ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να στελεχωθεί το ΕΣΥ.

Ανέφερε περαιτέρω ότι οι σπατάλες του δημοσίου είναι η αιτία που φτωχοποιείται ο Έλληνας πολίτης και επανέλαβε τη θέση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρώτη ευκαιρία θα καταργήσει την προστασία που έχουν οι υπουργοί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και όλες τις βουλευτικές ασυλίες και τα προνόμια, για να σταματήσει η ατιμωρησία και να είναι όλοι οι πολίτες ισότιμοι.

Δημόσιος τραπεζικός πυλώνας και Αγροτική Τράπεζα

Σε ό,τι αφορά τους πόρους για την Υγεία επανέλαβε ότι κάνει λόγο για έξτρα επένδυση 5% και πως χάθηκε η ευκαιρία να επενδυθούν πόροι στην Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο τα κονδύλια που προσανατολίζονται στην Υγεία είναι 4,8%.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για ποιο λόγο ζητά βουλευτικές εκλογές και απάντησε πως  «ο πρωθυπουργός το ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει εκλογές, άρα δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, θεωρώ ότι το θέμα αυτό είναι λήξαν».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «δεν ζητώ εκλογές ως τιμωρία στη Νέα Δημοκρατία αλλά ως επιβράβευση στην προσπάθεια που κάνουμε». «Εγώ έχω ένα στόχο, θέλω το κόμμα μας να αλλάξει αυτόν τον τόπο προς την αξιοπρέπεια προς την αξιοκρατία» είπε.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, μίλησε για Δημόσιο πυλώνα στις τράπεζες, ενώ αναφέρθηκε και σε Αγροτική Τράπεζα.

Επίσης ρωτήθηκε για το Δημόσιο και να στο πλαίσιο της επόμενη συνταγματικής αναθεώρησης θα προτείνει άρση της μονιμότητας και απάντησε ότι στο δημόσιο αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια επισφάλεια παραπέμποντας σε υγειονομικό προσωπικό, αναπληρωτές καθηγητές και εποχικούς πυροσβέστες. Επομένως είπε «αυτό πρέπει να είναι σε ένα πλαίσιο μεγαλύτερης αποδοτικότητας του δημοσίου και αυτό δεν είναι μείζον θέμα» ενώ στη συνέχεια προέταξε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Κόμματα σε νευρική κρίση υπό το φόβο για γκάφες υποψηφίων – Αυτιάς, Φλέσσα, Μελέτη και… Κασσελάκης

Δένδιας: Στα 2 δισ. ευρώ το κόστος απόκτησης δύο θόλων αεράμυνας – «Θέλουμε να διατηρήσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα»

Κουτσούμπας: Συνάντησε το συνδικάτο της Amazon – Τον υποδέχτηκε με καπέλο του ΠΑΜΕ ο πρόεδρος (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48