search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:11
MENU CLOSE

Νέα “αντιπολιτευτική” χλαπαταγή για το λιμάνι….

10.04.2016 10:42
Για πολιτική «ράβε - ξήλωνε» του Μητσοτάκη μιλά η Γεννηματά  - Media

Την ώρα που ο πολυδιαφημισμένος διάλογος ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού μοιάζει να ακυρώνεται πριν καν ξεκινήσει από τις εσωτερικές διαφωνίες…

 

Την ώρα που ο πολυδιαφημισμένος διάλογος ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού μοιάζει να ακυρώνεται πριν καν ξεκινήσει από τις εσωτερικές διαφωνίες για τη συγκρότηση της επιτροπής διαλόγου, τα δύο κόμματα, σε απόλυτη σχεδόν ευθυγράμμιση συνεχίζουν να πυροβολούν την κυβέρνηση. Οι εσωτερικές ενστάσεις και διαφωνίες υπουργών για τον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ και οι επιθέσεις του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και Χρ. Σπίρτζη κατά του Στέργιου Πιτσιόρλα προέδρου του οργανισμού δημιούργησαν μεγάλη αντίδραση στην αντιπολίτευση.

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και από κοντά και η ΝΔ ζητούν την παραίτηση Δρίτσα μετά τις πρωινές δηλώσεις του στο Mega. To ΠΑΣΟΚ μάλιστα κλιμακώνοντας την κριτική του στην κυβέρνηση κυκλοφόρησε από το βράδυ του Σαββάτου μια αφίσα στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι Τσίρκο. Η αναφορά σε τσίρκο έγινε με τη χτεσινή ανακοίνωσή του, όπου επεσήμανε: “Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις Υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα (Πιτσιόρλας) ή  μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας); Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους γι’ αυτό λένε ότι θέλει ο καθένας να ακούσει. Η κατάσταση της Κυβέρνησης αποτυπώνεται με μια λέξη: ΤΣΙΡΚΟ.”

Στην ανακοίνωση της Κυριακής με τίτλο: “Η παράσταση του τσίρκου της κυβέρνησης Σύριζα συνεχίζεται”, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει: Σήμερα είχαμε πρωινή παράσταση με νούμερο Θεόδωρου Δρίτσα. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να απολαμβάνει το θέαμα ως θεατής. Όμως αυτό που πραγματικά ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί είναι η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία. Αφού, αποδεδειγμένα πια, δεν μπορούν να σοβαρευτούν, ας κατεβάσουν την κακόγουστη παράσταση, Έλεος πια!”

Το Ποτάμι από την πλευρά του επισημαίνει πως “οι δηλώσεις Δρίτσα είναι άλλη μια πράξη στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Δρίτσας είναι υπουργός. Με αυτά που λέει θέτει σε αμφισβήτηση κεντρικές αποφάσεις και υπονομεύει και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ενόψει αξιολόγησης. Ή πρέπει να εγκαταλείψει την καρέκλα του ή πρέπει ο κ. Τσίπρας να του πει να την εγκαταλείψει.”

Αυτό που δεν λένε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει ότι δεν κρύβει πως “συνθηκολόγησε” με τη συμφωνία του καλοκαιριού και επιχειρεί τώρα αφενός να πείσει τους ψηφοφόρους, ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει μια λογική ξεπουλήματος, πέραν των συμφωνηθέντων και αφετέρου να αντισταθεί στην λειτουργία ενός αναξιόπιστου ΤΑΙΠΕΔ. Είναι προφανές ότι αντιλαμβάνονται τον διπλό στόχο των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών, όταν εκφράζουν τη δυσφορία τους για τη συνέχιση μιας αδιέξοδης πολιτικής. Επιχειρούν ωστόσο μέσα από τις συνεχείς επιθέσεις να το καταστήσουν αναξιόπιστο και να πείσουν όσους περισσότερους πολίτες μπορούν ότι μια τέτοια προσέγγιση είναι δυσλειτουργική και παρατείνει την κρίση και την κηδεμονία της χώρας.

Η Φώφη Γεννηματά από την Τρίπολη προχτές επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε, δεν μπορεί να προωθήσει καμία πολιτική, ευθύνεται επειδή η χώρα δεν μπορεί να ξεκολλήσει και θα πρέπει να παραιτηθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, αφού μοιραστούν και οι δύο ισότιμα τις ευθύνες. Με άλλα λόγια αλλά το ίδιο αποτέλεσμα τοποθετήθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης το Σάββατο, όταν δήλωσε παραλογισμό να γίνουν ξανά εκλογές μέσα σε 8 μήνες, θεωρώντας ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει λύσεις. Και οι δύο επιδιώκουν να κερδίσουν ψήφους από όσους αντιδρούν στην πόλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, ειδικά μετά την στροφή Μητσοτάκη σε μια σκληρή αντιπολίτευση και επιχειρούν να καταστούν “οι σώφρονες” παίκτες του πολιτικού παιχνιδιού. Ως τώρα οι “μονομάχοι” κάνουν ότι δεν τους ακούνε, αλλά και η κοινωνία όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δεν συμμερίζεται τις αγωνίες τους….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:09