ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 08:33
MENU CLOSE

Ρολάκια σφολιάτας με λεμόνι

20.04.2016 10:00
Για όσους αγαπούν τη σπιρτάδα που δίνει το λεμόνι στα γλυκά, φτιάχνουμε αυτό το γλυκάκι με πλούσια κρέμα λεμονιού.

 

 

2 φύλλα σφολιάτα

120 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

160 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

1 βανίλια

4 κ.γ. κορν φλάουρ

200 ml λεμονάδα σπιτική

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.

 

Για τη σπιτική λεμονάδα:

2 λεμόνια

4 κ.σ. ζάχαρη

Νερό

 

 

Στύβουμε τα 2 λεμόνια και αδειάζουμε τον χυμό τους σε ένα ποτήρι όπου εκεί προσθέτουμε την ζάχαρη και νερό όσο χρειαστεί για να φτάσουμε τα 200 ml κι ανακατεύουμε καλά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δύο αυγά και τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε την λεμονάδα, το βούτυρο, την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τέλος το κορν φλάουρ. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε καλά  μέχρι να πήξει η κρέμα μας κι αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας μας , το αλείφουμε με την μισή κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να κρυώσουν και να κοπούν ευκολότερα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί κόβουμε τα ρολά μας σε πάχος 1 cm ώστε να σχηματιστούν μικρά ρολάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Χτυπάμε τον κρόκο από το τρίτο αυγό , το αραιώνουμε με λίγο νεράκι κι αλείφουμε τα ρολάκια μας.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

 

Πηγή: chefoulis.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 08:32
Exit mobile version