ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:59
MENU CLOSE

Η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

30.06.2016 13:21
 
Σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ μπορεί να παίξει ουσία που βρίσκεται στην κάνναβη, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης στις ΗΠΑ.
 
Μάλιστα, η έρευνα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την επιστημονική-ιατρική κοινότητα, καθώς μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου με φαρμακευτικό/θεραπευτικό τρόπο.
 
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Σωλκ στην Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι η ενεργός ουσία της κάνναβης, η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), καθώς και άλλα σύμπλοκα που βρίσκονται στην κάνναβη μπορούν να καταπολεμήσουν τη δράση τοξικής πρωτεΐνης, γνωστής ως «αμυλοειδές βήτα», η οποία σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Ντέιβιντ Σούμπερτ τόνισε ότι «αν και άλλες μελέτες έχουν παράσχει αποδείξεις ότι τα κανναβινοειδή έχουν νευροπροστατευτικές ιδιότητες κατά των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ, πιστεύουμε ότι η έρευνά μας είναι η πρώτη που καταδεικνύει ότι τα κανναβινοειδή καταπολεμούν τόσο την φλεγμονή όσο και τη συγκέντρωση του αμυλοειδούς βήτα στα νευρικά κύτταρα».
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:58
Exit mobile version